Μικροί μάγειρες 

 

Σπιτικός γύρος

Υλικά για 6 μερίδες
1,2 κιλά χοίρινο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 μήλο τριμμένο
4 ντομάτες τριμμένες
500 γραμμ. γιαούρτι
1 κουτ. μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε λωρίδες(για γύρο).Βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος όλα τα υλικά . τα αφήνουμε για μια νύχτα , να μαριναριστουν καλά
τα βάζουμε στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και τα ανακατεύουμε αρκετές φορές

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

      Μαθητής/τρια: Π. ΚΑΔΟΓΛΟΥ
Τάξη: Ε' ΤΑΞΗ
Σχολικό έτος: 2018-2019

 

Εύκολα τρουφάκια

ΥΛΙΚΆ
Μπισκότα πτι-μπερ 1,5 πακέτο
Χαρτάκια για τρουφάκια
Τρούφα 4 σακουλάκια περ.
βούτυρο φαστ 25Ογρ.
1 ποτήρι Άχνη ζάχαρη
κακάο σε σκόνη με το μάτι
1 κούπα του ελληνικού καφέ γάλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και μετά ρίχνουμε στο μπολ το βούτυρο,την άχνη το κακάο και το γάλα.Μετά ανακατεύουμε το μείγμα και το κάνουμε μικρές μπαλίτσες .Μετά σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την τρούφα και βουτάμε την μικρές μπαλίτσες για να πάρουν τρούφα. Βάζουμε της μικρές μπαλίτσες στο ψυγείο για 2 ώρας και παραπάνω και έτσι γίνονται τρουφάκια.

      Μαθητής/τρια: Α.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τάξη: Ε' ΤΑΞΗ
Σχολικό έτος: 2018-2019

 

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

2 χταπόδια περίπου 1 κιλό
200γραμ. κοφτό μακαρονάκι
50 ml ελαιόλαδο
200 ml κόκκινο κρασί
300 γραμ. ντομάτες
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
ξύσμο απο 1 πορτοκάλι
1 λίτρο νέρο
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα χταπόδια και αφαιρείτε το δόντι.Βάζετε το χταπόδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά,με σκεπασμένη κατσαρόλα,για 10-15 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτετε τη δάφνη,την κανέλα,λίγους κόκκους από πιπέρι, το κρασί, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και το ελαιόλαδο και το αφήνετε να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Όταν βράσει το χταπόδι, αφαιρείτε τους αφρούς από πάνω. Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια μέσα σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε.Βάζετε λίγο από τον ζωμό μέσα στο ταψί,ρίχνετε μέσα το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύετε το φαγητό. Στη συνέχεια προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να καλύψετε το χταπόδι και το κοφτό μακαρονάκι. Ψήνετε το φαγητό για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζετε το φαγητό με το φρέσκο θυμάρι.

      Μαθητής/τρια: Κ. ΕΛΕΝΗ
Τάξη: ΣΤ' ΤΑΞΗ
Σχολικό έτος: 2015-16

 

Εύκολο προφιτερόλ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γάλα
2 ποτήρια (νερού) ζάχαρη
μισό ποτήρι αλεύρι
6-8 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα.Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.Σε κάθε μπολάκι βάζουμε σαβουαγιάρ ή μπισκότα αφού τα βρέξουμε με γάλα.Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.Τέλος χτυπάω φυτική σαντιγί και την βάζω από πάνω.

      Μαθητής/τρια: Κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Τάξη: ΣΤ' ΤΑΞΗ
Σχολικό έτος: 2015-16

 

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι
2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
2 ποτ. βούτυρο
3 ποτ. ζάχαρη
2 αυγά
Λίγη βανίλια
5-6 κουταλιές της σούπας γάλα
1 αυγό για άλειμμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το βούτυρο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Μετά ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και την πλάθουμε σε κουλουράκια. Βάζετε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε την επιφάνειά τους με το αυγό. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 με 20 λεπτά.

      Μαθητής/τρια: Κ. ΕΛΕΝΗ
Τάξη: ΣΤ' ΤΑΞΗ
Σχολικό έτος: 2015-16

 

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά:
3 αυγά
250 γρ. βούτυρο[αγελαδινο]
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
3/4 κούπας αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ
λίγο αλάτι
άσπρη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και μετά το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι,βανίλια,αλάτι και κακάο.Στο τέλος,μέσα στο μίγμα ρίχνω την λιωμένη κουβερτούρα[την ανακατεύω χωρίς μίξερ].
τη κουβερτούρα την λιώνω σε μπεν μαρι.Το μίγμα το ρίχνω σε μικρό ταψάκι επάνω σε λαδόκολλα που έχω βάλει και λίγο σπορέλαιο.
Ψήνω για 30 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφού ψηθεί,μπορούμε από πάνω να βάλουμε λιωμένη άσπρη σοκολάτα.

      Μαθητής/τρια:
Τάξη:
Σχολικό έτος: 2015-16

 

Μηλόπιτα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
6 μηλα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κανέλλα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

      Μαθητής/τρια: Κ. ΕΛΕΝΗ
Τάξη: ΣΤ' ΤΑΞΗ
Σχολικό έτος: 2015-16

 

|< <<  1 από  1  >> >|