Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Χειροποίητη κοριτσίστικη λαμπάδα για το Πάσχα

12

Μιας και το Πάσχα πλησιάζει μπορεί να θες να κάνεις την δική σου μοναδική λαμπάδα και να την δώσεις στην νονά σου ή την μητέρα σου ή ακόμα και την αδερφή,την ξαδέρφη σου και όποια άλλη θες!
Η συγκεκριμένη λαμπάδα είναι κοριτσίστικη και πολύ ξεχωριστή!
Υλικά
-1 Λαμπάδα
-Πιστόλι σιλικόνης ( με πολύ λεπτή μύτη )
-Χρώμα ( πλαστικό για να πιάσει πιο εύκολα πάνω στη σιλικόνη)
-Κορδέλες
-1 Καρφίτσα φιογκάκι (προαιρετική)
-Διακοσμητικές πέτρες
-Αντικολλητικό χαρτί κουζίνας
-Πινέλο, σελοτέιπ, ψαλίδι, Κηροπήγιο και τσιμπιδάκι για τα φρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε την λαμπάδα μας και την τυλίγουμε με το αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και κολλάμε το χαρτί με σελοτέιπ ώστε να κάνουμε με ευκολία την λαμπάδα. Στην συνέχεια με τα πιστόλι σιλικόνης κάνουμε διάφορες σβούρες γύρω από ένα συγκεκριμένο κομμάτι πάνω στην λαμπάδα. Αφού τελειώσουμε αφήνουμε την λαμπάδα πάνω στο κηροπήγιο ώστε να στεγνώσει η σιλικόνη. Μόλις στεγνώσει παίρνουμε χρώμα και βάφουμε το σημείο όπου υπάρχει σιλικόνη.Το ξαναβάζουμε στο κηροπήγιο για να στεγνώσει η μπογιά (περίπου 1 ώρα).
Βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και από αυτό αφαιρούμε την βαμμένη σιλικόνη και την ξανατοποθετούμε στην λαμπάδα. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα ωραίο σχήμα. Τοποθετούμε κορδέλα μαύρη και ροζ στο κάτω μέρος και πιάνουμε με την καρφίτσα.Μετά βάζουμε τις πέτρες και τις κολλάμε με την βοήθεια από το τσιμπιδάκι για τα φρύδια.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Ειρήνη Κ. ΣΤ΄τάξη