Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Μυρίζει ΓΑΛΛΙΑ!!!

1

ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Θρησκεία:Καθολικοί,(3.000.000 μουσουλμάνοι,950.000 Διαμαρτυρόμενοι,700.000 Εβραίοι) Μέση ετήσια θερμοκρασία:12,4 βαθμοί κελσίου Μέση ελάχιστη θερμοκρασία:-2,0 βαθμοί κελσίου Μέση μέγιστη θερμοκρασία:31,1 βαθμοί κελσίου.

Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ: Η Νοτρ-Νταμ(Παναγία των Παρισίων) που εγκαινιάστηκε το 1182,είναι ένα κόσμημα της γαλλικής γοτθικής τέχνης.Στο εσωτερικό του ναού,ένα απόκοσμο φως περνά μέσα από τα χρωματιστά βιτρό σε σχήμα ροζέτας,που έχουν διάμετρο 18 μέτρα.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ: Ο Γουσταύος Άιφελ κατασκεύασε τον πύργο που φέρει το όνομά του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης του 1889.Αποτελείται απο 15.000 κομμάτια σιδήρου.Κάποιοι το έχουν περιγράψει σαν «γιγάντια μαύρη καμινάδα».Ωστόσο ο πύργος που ορθώνεται πάνω σε 4 πυλώνες στηριγμένους σε τσιμεντένια βάση, με τα 321 μέτρα ύψος,το εστιατόριο ανάμεσα στα σύννεφα,το μετεωρολογικό σταθμό και της κεραία,αποτελεί έναν ύμνο στην βιομηχανική ανάπτυξη.

ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Η Γαλλική κουζίνα ξεχωρίζει σε όλη την Ευρώπη και κυρίως για τα κρουασάν και για τις διάφορες ποικιλίες τυριών.

ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕIΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ? Τι χρειαζεσαι: 1)Τους κρόκους δύο πολύ φρέσκων αυγών 2)Μια στρογγυλή σουπιέρα και ένα πλαστικό ή ξύλινο χτυπητήρι 3)Ελαιόλαδο 4)Χυμό λεμονιού 5)Αλάτι και άσπρο πιπέρι Εκτέλεση: Βάλτε τους κρόκους στη σουπιέρα και χτυπήστε τους πολύ καλά.Ρίξτε το λάδι σταγόνα-σταγόνα,προσθέτοντας κάθε λίγο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού,ώσπου η σάλτσα να γίνει μια λαχταριστή,πυκνόρρευστη και απαλή κρέμα.Στο τέλος,αρωματίστε τη με λίγο άσπρο πιπέρι.Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και αλάτι.Καλή σας όρεξη!

Η ΝΤΙΣΝΕΥΝΑΝΤ ΥΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ! Στα περίχωρα του Παρισιού,στη Μαρν-Λα-Βαλέ,απλώνεται η Ντίσνευλαντ του Παρισιού.Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το «μαγικό βασίλειο» του Ντίσνευ στην Ευρώπη,που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού. Πηγή:από το βιβλίο «Μίκυ ο εξερευνητής»

Τσ.Τόνια ΣΤ’τάξη