Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Πασχαλινοί συμβολισμοί

5

Η λαμπάδα του Πάσχα

Η λαμπάδα που μικροί και μεγάλοι κρατάμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, συμβολίζει το θαύμα της Ανάστασης. Είναι συνήθως λευκή γιατί συμβολίζει τη νίκη της ζωής και του φωτός.

Πασχαλινά τσουρέκια

Το τσουρέκι συμβολίζει την Ανάσταση, με την έννοια ότι το τσουρέκι θεωρείται ο άρτος της ζωής. Παραδοσιακά, κάθε Μεγάλη Πέμπτη όλες οι γυναίκες φτιάχνουν κουλουράκια και τσουρέκια συμβολίζοντας έτσι την Ανάσταση του Χριστού

Σοκολατένια αυγά

Το αγαπημένο αυτό έθιμο που αρέσει και στα παιδιά έρχεται από το εξωτερικό και το Πασχαλινό Κυνήγι Αυγών. Συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης, τη γονιμότητα και την αναγέννηση της φύσης. Ωστόσο, στον ορθόδοξο κόσμο το σοκολατένιο αυγό συνδέεται και με το κόκκινο πασχαλινό αυγό. Το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και την θυσία του Ιησού.

Χ.ΣΤΕΛΛΑ ΣΤ’ΤΑΞΗ ΠΗΓΗ-mama365 και