Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Το Μακροχώρι

10

Το Μακροχώρι είναι κωμόπολη του δήμου Βέροια στην Ημαθία και πρώην έδρα του δήμου Αποστόλου Παύλου. Έχει πληθυσμό 5.189 (2011).

Το Μακροχώρι βρίσκεται ανατολικά της Βέροιας, σε απόσταση 8 χλμ.  από το κέντρο της και ο πρώτος οικισμός στο δρόμο από την Βέροια προς την Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στον κάμπο της Ημαθίας και περιβάλλεται από κατοικίες, χώρους εργασίας και εντατικές καλλιέργειες. Το  Μακροχώρι  είναι απ” τα μεγαλύτερα χωριά της Ημαθίας.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι:      Στο Μακροχώρι δραστηριοποιούνται 2 σύλλογοι:

Ο σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου  με έτος ίδρυσης 1978 και ο Λαογραφικός και Χορευτικός σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων.

Οι Ενορίες μας:

Η ένορία του Τιμίου Προδρόμου παο γιορτάζεται στις 29 Αυγούστου.    Η ενορία του Αγίου Γεωργίου και γιορτάζεται στις 23 Απριλίου καθώς και 3 Νοεμβρίου(ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου).

Εκπαίδευση: Έχει 3 δημοτικά και 3 νηπιαγωγεία. 1 παιδικό σταθμό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Τ. Τόνια  ΣΤ΄ΤΑΞΗ