Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Ιστορίες χωρίς τέλος (παραμύθι)

6

Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας βασιλιάς που ήθελε να ακούει ιστορίες χωρίς τέλος. Ο κόσμος πήγαινε και έλεγε ιστορίες αλλά είχαν τέλος ώσπου μια μέρα ήρθε ένας ξένος και πήγε στο βασιλιά , ο βασιλιάς του είπε θέλω να μου πεις μια ιστορία χωρίς τέλος και θα σου δώσω την κόρη μου και χρυσάφι. Τότε ο ξένος άρχισε «Μια  φορά και έναν καιρό ήταν ένας έμπορος που είχε μια μεγάλη αποθήκη γεμάτο σιτάρι και μια μέρα έβρεξε ακρίδες που έμπαιναν μια μια στην αποθήκη και έπαιρναν ένα κόκκο σιτάρι. Μπήκε η πρώτη πήρε ένα σπυρί σιτάρι και βγήκε. Μετά μπήκε η δεύτερη ,πήρε ένα σπυρί σιτάρι και βγήκε. Μετά μπήκε η τρίτη πήρε ένα σπυρί σιτάρι και βγήκε . Αυτό συνεχιζόταν για πολλές ώρες, μέχρι που ο βασιλιάς βαρέθηκε να ακούει και του είπε «κέρδισες πάρε την κόρη μου και το χρυσάφι και φύγε». Έτσι ο  ξένος και η πριγκίπισσα  έζησαν ευτυχισμένοι και ο βασιλιάς ήθελε να ακούει πλέον ιστορίες με τέλος .Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα?

Χ.Νίκη  ΣΤτάξη