Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Γλωσσοδέτες

with_his_tongue_tied_clipart_image-jpg

1. Κοράλλι ψιλοκόραλλο και ψιλοκοραλλάκι μου.

2 .Καλημέρα καμηλιέρη,καμηλιέρη καλημέρα.

3.Της καρέκλας το ποδάρι ξεκαρεκλοποδαρώθηκε και την πήγαν στον ξεκαρεκλοποδαροτή να την ξεκαρεκλοποδαρώσει.

3. Η μυγδαλιά μου η τσιγδαλιά μου,η μυγδαλοτσιγδοκακαλιά μου κανει μυγδαλίδια,τσιγδαλίδια,μυγδοτσιγδοκακαλίδια.

4. Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή?

5. Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ” τον ήλιο ξεξασπρότερη.

6. Εκκλησιά μολυβδωτή,μολυβδοκοντυλοπελεκητή ποιός την μολυβδοκοντυλοπελέκησε?Ο γιος του μολυβδοκοντυλοπελεκητή.Αν είχα εγώ τα σύνεργα,τα μίνεργα του γιου του μολυβδοκοντυλοπελεκητή θα την μολυβδοκοντυλοπελεκούσα καλυτερα από το γιο του μολυβδοκοντυλοπελεκητή.

7. Είχαμε μια συκιά ορτή και βερυκοκυκλωτή,κι έκανε σύκα ορτά και βερυκοκυκκλωτά.Παω να βρω μια βέργα ορτή και βερυκοκυκλωτή,να δείρω το σκύλο τον ορτό τον βερυκοκυκλωτό,μη φάει τα σύκα τα ορτά,τα βερυκοκυκλωτά.

8. Ο τζίτζιρας ο μίτζιρας ο τζιτζιμιτζιχότζιρα ανέβηκε στη τζιτζιριά τη μιτζιριά τη τζιτζιμιτζιχοτζιριά και έρηξε τα τζιτζιρα τα μίτζιρα τα τζιτζιμιτζιχότζιρα.
9. Σκουληκομερμηγκότρυπα με τα σκουληκομερμηγκόπουλά σου,βάλε τις μπάρες,τις αμπάρες,τις κλειδαροαμπάρες,γιατί έρχεται ο κότσυφας,ο μότσυφας,με τα κοτσυφομοτσυφοπαιδόπουλά σου να σου φάει τα σκουλίκια,τα μερμήγκια,τα σκουληκομερμηγκοπαιδόπουλά σου
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Τ.

ΤΑΞΗ Γ΄