Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Ο ποταμός Γάγγης

8

Ο Γάγγης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ινδικής Χερσονήσου. Το συνολικό μήκος του ποταμού είναι 2.510 χιλιόμετρα και διασχίζει την Ινδία και το Μπαγκλαντές. Θεωρείται ο πιο ιερός ποταμός των Ινδουιστών, ενώ έχει χαρακτηριστεί από την Ινδία ως «Εθνικός Ποταμός».Οι πηγές του βρίσκονται στα Ιμαλάια της Ασίας.Ο Γάγγης έχει μήκος 2.510 χιλιόμετρα (1.560 μίλια). Κύρια πηγή των νερών του Γάγγη αποτελεί ο παγετώνας Γκανγκότρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 7.700 μέτρων περίπου, αλλά οι πηγές της κύριας ροής που σχηματίζει τον Γάγγη, του ποταμού Μπαγκιράτι, βρίσκονται χαμηλότερα, στους πρόποδες του παγετώνα. Το μέσο βάθος του Γάγγη είναι 16 μέτρα, με το μέγιστο βάθος να φτάνει τα 30 μέτρα.
Ο Γάγγης θεωρείται από τους Ινδουιστές ιερός ποταμός. Προσωποποίηση του ποταμού αποτελεί η γυναικεία θεότητα (ντεβί) Γάγγα , η οποία ανελήφθη στον παράδεισο υπό την προστασία του Βράχμα, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Γη όταν ένας από τους απογόνους των νεκρών γιων του βασιλιά Σαγκάρα, ο Μπαγκιράθα, ικέτεψε την θεά να γυρίσει πίσω με σκοπό να εξιλεώσει τα πνεύματα των νεκρών γιων του βασιλιά.
Τ.Τόνια ΣΤ’τάξη

Πηγή:Βικιπαίδιεα

Ένας από τους ποταμούς της Ασίας είναι και ο Γάγγης. Ο Γάγγης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ινδικής χερσονήσου. Είναι ο πιο ιερός ποταμός των Ινδουιστών και ένας από τους πιο μολυσμένους ποταμούς του κόσμου. Η μόλυνσή του επηρεάζει περίπου 400 εκατομμύρια κατοίκους που ζουν στις όχθες του ποταμού
Το μήκος του ποταμού είναι 2.510
Στις περιοχές των δασών, στις όχθες του Γάγγη συναντάμε την περίφημη Βασιλική Τίγρη της Βεγγάλης. Στις όχθες του ποταμού μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ελάφια και κροκόδειλους. Ανάμεσα στα άλλα είδη και υποείδη ζώων της περιοχής συναντάμε τον Ινδικό πύθωνα,το υποείδος του Ασιατικού ελέφαντα, Ινδικό ελέφαντα, τις λεοπαρδάλεις. Ο Γάγγης αποτελεί διαφόρων ειδών ψαριών, τα οποία απειλούνται από την μόλυνση των νερών του. Στα νερά του κατοικούν, επίσης, δύο σπάνια είδη ζώων, το Δελφίνι και ο Καρχαρίας του Γάγγη.

Χ.ΣΤΕΛΛΑ ΣΤ’ΤΑΞΗ

Με αφορμή το κεφάλαιο της γεωγραφίας ΑΣΙΑ