Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Γιγάντιο Πάντα

13

Το πάντα, η αιλουρόποδη αρκούδα γνωστό επίσης ως το γιγαντιαίο πάντα, είναι μία αρκούδα που απαντάται στην κεντροδυτική και νοτιοδυτική Κίνα. Αν και κατατάσσεται στην τάξη των Σαρκοφάγων τρέφεται κατά 99% με μπαμπού.Στην αιχμαλωσία(εθνικά πάρκα/ζωολογικοί κήποι), μερικές φορές τρώνε μέλι, αβγά, ψάρια, γλυκοπατάτες, φύλλα θάμνων, πορτοκάλια ή μπανάνες μαζί με το ειδικά παρασκευασμένο φαγητό. Μόλις 1.600 Γιγάντια πάντα απομένουν ελεύθερα στη φύση σήμερα.Ο πληθυσμός τους είναι πολύ μικρός, όμως σήμερα έχει 40% αύξηση από το 1980. Παρά τη γλυκιά τους εμφάνιση, τα Πάντα είναι αρκούδες και αν χρειαστεί μπορεί να αγριέψουν προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Επίσης, παρόλο που μπορεί να μοιάζουν τεμπέλικα, είναι εξαιρετικά ικανά στην αναρρίχηση δέντρων, αλλά και στην κολύμβηση. πηγές: βικιπέδεια,WWF Ειρήνη Κ. Ο πληθυσμός τους μειώνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια . Ένας από τους λόγους είναι η απώλεια των ενδιαιτημάτων τους στις οροσειρές της νοτιοδυτικής Κίνας, που αναγκάζει τα ζώα να ομαδοποιούνται σε μικρούς απομονωμένους πληθυσμούς σε διαφορετικές περιοχές. Επί του παρόντος υπάρχουν μόνο περίπου 1.600 πάντα που ζουν σε άγρια κατάσταση. Χαρίκλεια Κ. Με αφορμή το κεφάλαιο της γεωγραφίας ΑΣΙΑ Στ τάξη