Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

To Σινικό Τείχος

7

Το Σινικό τείχος κατασκευάστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ και είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις οικοδόμημα. Το μήκος του είναι 8.851,8χλμ ενώ πρόσφατα το μέτρησαν ότι είναι 21.196χλμ. Το κάνανε για να προστατεύει την Κίνα από τις επιδρομές που έκαναν οι μογγολικές και οι τούρκικες φυλές.Επίσης το Σινικό τείχος μπορεί να το δει κάποιος και από το διάστημα.

Χ.ΣΤΕΛΛΑ

Το Σινικό Τείχος είναι μια κινέζικη οχύρωση που δημιουργήθηκε για να προστατευτεί η Κίνα από τις διάφορες τριγύρω φυλές.Το μήκος του είναι 21.196 χλμ.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του τείχους ήταν τα εκάστοτε διαθέσιμα στην κάθε περιοχή.Κοντά στο Πεκίνο το τείχος κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο.Το 1938 ο Χαλιμπάρτον Ρίτσαρντ στο δεύτερο βιβλίο των θαυμάτων έγραψε ότι το τείχος είναι το μόνο ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από τη Σελήνη. Αυτός ο μύθος έχει διαδοθεί ευρέως, και έχει γίνει ένας από τους γνωστότερους αστικούς μύθους, ενώ μερικές φορές έχει γραφτεί ακόμα και σε σχολικά εγχειρίδια. Στην πραγματικότητα απλά το τείχος είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει ορατό με γυμνό οφθαλμό από τόσο μεγάλη απόσταση.
Τ.Τόνια

Πηγή:Βικιπαίδεια-clickatlife.gr

Το Σινικό τείχος της Κινάς, κατασκευάστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα. Από τις επιδρομές που έκαναν οι μογγολικές και τουρκικές φυλές αναγκάστηκαν να το κατασκευάσουν . Είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Το πρώτο σημαντικό τείχος της Κίνας χτίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτοκράτορα της βραχύβιας Δυναστείας Τσιν. Ο αρχικός σκοπός του τείχους δεν ήταν να κρατηθούν έξω οι εισβολείς, αλλά να εξασφαλιστεί ότι οι ημι-νομαδικές φυλές του βορρά δεν θα μπορούσαν να το διασχίσουν με τα άλογά τους ή να επιστρέψουν εύκολα μετά από κάποια επιδρομή τους.

Αποτελείται από σειρά τειχών και χωμάτινων κτισμάτων και κάθε πύργος έχει τουλάχιστον οπτική επαφή με τον προηγούμενο αλλά και με τον επόμενο, ώστε σε περίπτωση επίθεσης να μπορεί να μεταδίδεται από πύργο σε πύργο το μήνυμα μέχρι το Πεκίνο.

Το Σινικό Τείχος είναι ένα αριστούργημα κατασκευής της αρχαίας Κίνας, με σημαντική συμβολική αξία. Και τώρα, ανοίγουν νέα τμήματά του για το κοινό.

Χαρίκλεια Κ.

Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ανθρώπινο οικοδόμημα και ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου. Η Unesco το περιέλαβε στον κατάλογό της με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το 1987. Το Σινικό Τείχος είναι ένα αριστούργημα κατασκευής της αρχαίας Κίνας, με σημαντική συμβολική αξία. Και τώρα, ανοίγουν νέα τμήματά του για το κοινό. Μια περιήγηση με ποδήλατο, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από μια με άλλο όχημα, αλλά έτσι θα δείτε μια διαφορετική πλευρά της Κίνας -στο δρόμο για το Σινικό Τείχος θα δείτε παραδοσιακά χωριά και τεράστιες γεωργικές εκτάσεις. Ως τμήματα του Τείχους χρησιμοποιήθηκαν επίσης φυσικά ?εμπόδια?, όπως λόφοι, ποτάμια, γκρεμοί κλπ. Από το συνολικό μήκος του Σινικού Τείχους, τα 359.7 είναι τάφροι, τα 2232.5 χιλιόμετρα είναι φυσικά εμπόδια και τα υπόλοιπα 6259.6 είναι …τείχος! Κατά μήκος του Τείχους κατασκευάστηκαν πύργοι, φυλάκια, παρατηρητήρια, μέχρι και ολόκληρα στρατόπεδα, που εξυπηρετούσαν την άμυνα και και τον έλεγχο των… συνόρων που οριοθετούσε το Τείχος.

«Η κεφαλή του παλιού Δράκου». Αυτό είναι το όνομα του σημείου, όπου καταλήγει το μεγαλειώδες Σινικό Τείχος, εκεί όπου το πετρόχτιστο τείχος συναντά τη θάλασσα Μποχάι.

Β. ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αφορμή το μάθημα της Γεωγραφίας, κεφάλαιο ΑΣΙΑ

ΣΤ’τάξη