Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Γυμνάσιο… «ασφαλής μετάβαση»

IMG_4441_640x480

Φέτος τελειώνουμε το δημοτικό εμείς στην Στ” τάξη και πάμε στο γυμνάσιο. Η προσαρμογή μας θα είναι δύσκολη και φυσικά και ο δρόμος της μάθησης δύσκολος. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να αριστέψουμε συνεχίζοντας την παράδοση του σχολείου μας που αγαπάμε πολύ και μακάρι να μην φεύγαμε ποτέ από εδώ. Αλλά αυτή δυστυχώς δεν γίνεται!! Ευχαριστούμε τους δασκάλους μας που μας έφτιαξαν την βιβλιοθήκη που μας ενθάρρυναν και φυσικά που μας παρότρυναν να διαβάζουμε βιβλία!

Σήμερα, ήρθε στο σχολείο  μας μια κυρία , και μας έκανε το πρόγραμμα «ασφαλής μετάβαση το γυμνάσιο». Αρχικά συζητήσαμε  για   το γυμνάσιο δηλαδή τα μαθήματα ,τις εξετάσεις και τα σχετικά. Στην  συνέχεα , η Κυρία  μας έβαλε  να τραβήξουμε από ένα  χαρτάκι που είχε ένα σκίτσο και αυτοί που είχαν το ίδιο έγιναν ομάδα. Μας έδωσε από ένα χαρτί με μια ιστορία και έπρεπε να την αναλύσουμε. Και τέλος φτιάξαμε μια λίστα με το τι κρατάμε από το δημοτικό και τι αφήνουμε. Περάσαμε υπέροχα και μάλιστα λύσαμε τις απορίες μας για το γυμνάσιο. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε να την ξαναδούμε !

Γ. Κατερίνα

Σήμερα 8/05 μας επισκέφτηκε η κ. Κυριακή Παντελίδου που ήταν υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ της Βέροιας και μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας απασχολούν για το Γυμνάσιο.

Περιμέναμε με ανυπομονησία τον ερχομό της. Όταν ήρθε μιλήσαμε για διάφορα θέματα που μας απασχολούσαν και στην συνέχεια μας χώρισε σε ομάδες . Κάθε ομάδα είχε διαφορετικό χαρτάκι με μία διαφορετική ιστορία την οποία έπρεπε να αναλύσουμε.

Αργότερα καταγράψαμε τις απόψεις μας για αυτά τα οποία αφήνουμε ή κρατάμε για το  Γυμνάσιο.

Γενικά περάσαμε ωραία και χάσαμε και λίγο μάθημα !!

 

Ειρήνη Κ .

Στ΄ τάξη