Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Η ατμομηχανή

4

Πριν από την ατμομηχανή τα πάντα ήταν χειρονακτική υπόθεση. Έπειτα, η Βιομηχανική Επανάσταση, με την ανακάλυψη της ατμομηχανής έμελλε να κάνει τον κόσμο να… τρέξει.

Η έννοια της χρήσης ατμού σε μηχανές ίσχυε για χιλιάδες χρόνια, αλλά η πρώτη ουσιαστική και πρακτική εφαρμογή της, ως αξιοποιήσιμη πηγή ενέργειας, ανήκει στον ThomasNewcomen το 1712 και τη μηχανή άντλησης νερού από τα ορυχεία.

Το 1769, ο JamesWatt τροποποίησε τη μηχανή του Newcomen με την προσθήκη ενός ξεχωριστού συμπυκνωτή, αυξάνοντας κατά πολύ τη δύναμη της μηχανής του ατμού και κάνοντας τις εργασίες πολύ πιο εύκολες. Ανέπτυξε επίσης έναν τρόπο για τη μηχανή να παράγει περιστροφική κίνηση, η οποία μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Έτσι, ο «πολυμήχανος» Watt θεωρείται ο εφευρέτης της ατμομηχανής και ίσως όχι άδικα.

Πηγή: clickatlife

Π. Γεωργούς  Δ΄τάξη