Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Τσάρλι Τσάπλιν

10

Με αφορμή το σημερινό μάθημα της γλώσσας: Γράμμα στο Τσάρλι Τσάπλιν αποφάσισα να ψάξω και να μάθω λίγα πράγματα για αυτόν. Το κανονικό του όνομα είναι :Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν και ήταν ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αγγλία συγκεκριμένα στο Λονδίνο στις 16 Απριλίου του 1889 και πέθανε στο Βεβέ της Ελβετίας σε ηλικία 88 ετών.

Ήταν ένας πολύ καλός ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου. Στις ταινίες του υποδυόταν τον Σαρλό σκορπώντας πολύ γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

 

Ειρήνη Κ.

Σήμερα στο μάθημα της Γλώσσας μιλήσαμε για τον ξακουστό κωμικό «Τσάρλι Τσάπλιν». Επίσης είδαμε και αποσπάσματα από ορισμένες ταινίες του.

Ο Τσάρλι   Τσάπλιν ήταν Άγγλος ηθοποιός , σεναριογράφος και σκηνοθέτης που ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο. Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 και πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου  1977 την παραμονή των Χριστουγέννων. Χαρακτηρίστηκε ως «ο θεμέλιος λίθος της 7ης τέχνης».  Κάποια από  τα έργα του είναι:

Το Χαμίνι

Ο μεγάλος Δικτάτωρ

Ο μετανάστης

Ο κύριος Βερντού

Τα Φώτα της Ράμπας

Ένας βασιλιάς στην Νέα Υόρκη

Τ. Τόνια

ΣΤ΄τάξη