Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Το κάπνισμα , μια κακή συνήθεια.

2

Κάπνισμα σημαίνει η εισπνοή καπνού η οποία γίνεται με τσιγάρο  ή πούρο. Το κάπνισμα είναι βλαβερό για τους πνεύμονες αλλά και  από αυτό είναι πολύ πιθανό να χάσουμε και την ζωή μας. Συνήθως αυτό συμβαίνει περισσότερο σε ανθρώπους οι   οποίοι είναι χρόνια καπνιστές.

Εκτός όμως από αυτό υπάρχουν και οι παθητικοί καπνιστές που συνήθως είναι τα παιδιά. Τα παιδιά εισπνέουν τις ίδιες βλαβερές ουσίες, δηλαδή αυτές που εισπνέουν και οι καπνιστές, όταν βρίσκονται κοντά τους.

Για  να λυθεί αυτό το πρόβλημα οι μεγάλοι θα πρέπει να καπνίζουν σε άλλο μέρος και όχι  στο ίδιο μαζί με τα παιδιά ή πολύ απλά να σταματήσουν το κάπνισμα το οποίο είναι πολύ δύσκολο να κοπεί. Γι” αυτό όλοι μαζί  πρέπει να τον βοηθήσουμε και να τον απαλλάξουμε από αυτή την θανατηφόρα συνήθεια.

Τ. Τόνια ΣΤ” τάξη