Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Πήλιο

11

 

Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μ. . Είναι το πανέμορφο βουνό των μυθικών Κενταύρων και όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, δασική Πεύκη, καθώς και συστάδες υβριδογενούς  ελάτης. Στα χαμηλότερα υπάρχουν καλλιέργειες με μηλιές, ελιές κ.α. Ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας, με ένα τεράστιο δίκτυο μονοπατιών (πάνω από 500 χλμ συνολικά!), εκπληκτικές παραλίες, πυκνή βλάστηση και πολλά νερά. Το Πήλιο συνδυάζει με τον ιδανικότερο τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Το Πήλιο συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το χειμώνα προτιμάται από όσους επιθυμούν να απολαύουν το πανέμορφο βουνό και τον καθαρό αέρα το χιόνι, να κάνουν σκι, να περάσουν χρόνο στη φύση. Το καλοκαίρι οι παραθεριστές απολαμβάνουν τις πανέμορφες παραλίες για κολύμπι θαλάσσια σπορ, πεζοπορία κλπ .Το Πήλιο παραμένει πανέμορφο όλους τους μήνες  και ενδείκνυται για κάθε είδους δραστηριότητα καθώς και για τουρισμό και αγροτουρισμό ενώ παράλληλα διαθέτει κατάλληλες υποδομές για την φιλοξενία μεγάλου όγκου παραθεριστών.

Π. Γιώργος Δ΄Τάξη