Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Το AIDS

5

Το AIDS είναι μια αρρώστια που μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή, την μετάγγιση αίματος, τις μολυσμένες βελόνες, κατά την εγκυμοσύνη από την μητέρα στο παιδί, από το σάλιο και τα δάκρυα μόνο αν υπάρχει ποσότητα αίματος, και αν υπάρχει ανοικτή πληγή , αν ένας φορέας φτερνιστεί πάνω στην πληγή μπορεί και να κολλήσετε εκτός αν έχετε πολύ δυνατό οργανισμό. Για να το καταλάβετε καλύτερα είναι κάτι σαν τον καρκίνο, αν διαγνωσθεί νωρίς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν και άλλοι που είναι φορείς για χρόνια και ζουν . Στο τέλος όμως αφού αποδυναμώνεται ο οργανισμός ο ασθενείς πεθαίνει. Πρώτα εμφανίστηκε στην Αφρική και διαδοθεί σε όλο τον κόσμο. Μακάρι κάποια μέρα να βρεθεί αντίδοτο.

Με αφορμή το κεφάλαιο της Γεωγραφίας «ΑΦΡΙΚΗ»

Ειρήνη Κ. Στ τάξη