Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Οι τελευταίες ώρες της Πόλης!

1

Η Βυζαντινή Ιστορία της Έ τάξης.

Μία δική μας ιστορία!

Ήταν ημέρα Τρίτη 29 Μαΐου του 1453 όταν η Πόλη έπεσε στα χέρια των Τούρκων.Οι πολιορκητές όρμησαν στα τείχη της Πόλης και προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα για να μπουν μέσα.
Οι πολιορκημένοι προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν αλλά εκείνη την ώρα ο Ιουστινιάνης πληγώνεται και σε λίγο πεθαίνει.Όλοι προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν.Μια στιγμή ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος πιάνεται αιχμάλωτος από τους Τούρκους.Οι πολιορκημένοι ζητούν τον αυτοκράτορα τους πίσω,αλλά οι Τούρκοι αρνούνται να τους τον δώσουν.Για να φοβίσουν τους πολιορκημένους πολίτες της Πόλης μάλιστα σκοτώνουν τον Κωνσταντίνο και πετάν το δέρμα του στην φωτιά.Μετά από αυτό οι Βυζαντινοί μένουν χωρίς τον αυτοκράτορα τους αδύναμοι και αβοήθητοι.Έτσι και η Πόλη έπεσε στα χέρια των Τούρκων.Οι Βυζαντινοί τελικά νικήθηκαν από τους Τούρκους.
Σήμερα η Πόλη ανήκει στους Τούρκους μετά από έναν μεγάλο πόλεμο που σκοτώθηκαν χιλιάδες άτομα για να σώσουν την πατρίδα τους.

Α. Ελένη-Αντωνία  Ε΄τάξη