Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Επίσκεψη στο Βοτανικό κήπο Σταυρούπολης

IMG_4502_640x480

Σήμερα ήταν μια τέλεια μέρα γιατί πήγαμε εκδρομή στο Βοτανικό κήπο. Όταν φτάσαμε στο βοτανικό κήπο καθίσαμε και φάγαμε δίπλα σε ένα παρκάκι και μετά μας ξενάγησαν μέσα στο βοτανικό κήπο. Ήταν υπέροχο το μέρος σαν παράδεισος είχε 1000 είδη φυτών, είχε πολύ ωραία πολύχρωμα λουλούδια και πανύψηλα δέντρα. Περάσαμε φανταστικά και μάθαμε και άλλα είδη φυτών.

 

Χ.Στέλλα

Την Τρίτη 2 Ιουνίου επισκεφτήκαμε τον Βατανικό κήπο της Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη. Οι τάξεις που θα πήγαιναν είναι οι εξής: Γ,Δ,Ε,ΣΤ. Όταν φτάσαμε σταματήσαμε σε μια παιδική χαρά απέναντι από τον Βατανικό κήπο για να φάμε και να παίξουμε. Μετά από αρκετή ώρα πήγαμε στον Βοτανικό κήπο. Εκεί μας υποδέχτηκε μια κυρία η οποία ήταν γεωλόγος όπως μας είπε. Μας εξήγησε το πόσα πολλά φυτά υπάρχουν σε αυτόν τον τεράστιο χώρο κάθε είδους, περίπου 1000. Μάθαμε είδαμε και περάσαμε καλά. Για μένα ένα υπέροχο μέρος εκεί ήταν ένας καταρράκτης και μια πανέμορφη σπηλιά με λουλούδια. Ήταν γενικά όλα υπέροχα. Μου άρεσε πολύ και δεν θα “χανα ευκαιρία να το ξανά επισκεφτώ….
Ειρήνη Κ.

 

ΣΤ” τάξη