Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Εύκολες καλοκαιρινές συνταγές

17

Όλοι το καλοκαίρι θέλουμε να δροσιζόμαστε. Και ειδικά φέτος που θα είναι ένα «καυτό» καλοκαίρι.

1. Γρανίτα.

Είναι πανεύκολο και τζάμπα! Το που θα χρειαστείτε είναι: ο χυμός της αρεσκείας σας, παγάκια και ένα μούλτι.

Εκτέλεση: Βάζετε περίπου 125ml χυμό και 6 παγάκια στο μούλτι (πρέπει να προσέχετε γιατί υπάρχει περίπτωση να παταχθούν χυμοί παντού την ώρα που το χτυπάτε, για αυτό τυλιχτέ το μούλτι με μια πετσέτα) Χτυπήστε για 1-2 λεπτά συνεχόμενα… Και έτοιμο! Απολαύστε το!

2.Παγωτό μπανάνα

Εύκολο και γρήγορο! Θα χρειαστείτε; 1 μπανάνα και ένα μούλτι.

Εκτέλεση; Κόβετε την μπανάνα και την βάζετε σε ένα μπολ και κατευθείαν μπαίνει στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου. Στην συνέχεια την χτυπάτε στο μούλτι και σερβίρετε.

3. Δροσιστικό γιαουρτάκι!

Τι άλλο πιο δροσιστικό; Το γιαούρτι φυσικά! Θα χρειαστείτε: γιαούρτι, τριμμένο μπισκότο, ένα μπολ και μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση: Βάζετε το τριμμένο μπισκότο  στο κάτω μέρος του μπολ και από πάνω το γιαούρτι και από πάνω την μαρμελάδα…. Τέλειο !!!!!!!

 

Καλό ζεστό Καλοκαίρι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ειρήνη Κ. Στ τάξη