Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Φαγητά απ΄ όλο τον κόσμο (Από το μάθημα της Γλώσσας )

international-food2[1]

Ιταλία:  Η Ιταλική ΄΄κουζίνα΄΄ είναι μια από τις πιο σεκλετισμένες  στην Ευρώπη με γεύσεις ,όπως <<πόστο>>  και τυριά και ριζότο  των ιταλικών Άλπεων . Η πίτσα είναι από τα πιο γνωστά φαγητά της Ιταλίας . Η Ιταλική πιστά έχει λεπτή ζύμη και είναι ατομική.

Αγγλία:  Τα χαρακτηριστικά της φαγητά είναι πατάτες τηγανητές και ψάρι, μικρή πίτα από ψημένη ζύμη , λουκάνικα  σε Yorkshire pudding, πίτα με κομματάκια μοσχαριού  και νεφρών, μοσχαράκι και λαχανικά σε φύλλο κρούστας.

Γερμανία: Οι Γερμανοί δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα για φαγητό και για ποτό. Τρώνε πολύ το λουκάνικο, την πίτσα και πίνουν αρκετά την μπύρα, το ζεστό κρασί με μεζέ,η πουτίγκα βανίλιας, οι τηγανιτές πατάτες και νούντλς είναι τα φαγητά που προτιμάνε το 76%.

Καναδάς: Καταναλώνουν μία σημαντική ποσότητα φρέσκων λαχανικών, ψαριών, τυριού και γιαουρτιού . Δεν τους ευχαριστεί  το έτοιμο φαγητό .

Κίνα: Προτιμούν το χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα, καταναλώνουν επεξεργασμένες τροφές με κρέας και λαχανικά τρώγοντας παράλληλα και αρκετά φρέσκα φρούτα.

Ιαπωνία: Η Ιαπωνική κουζίνα περιλαμβάνει πολλές σούπες με φύκια η χωρίς , πίκλες , ψάρια , σάλτσες , σαλάτες , λαχανικά και φυσικά ρύζι. Το ρύζι τους είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας, πολλές φόρες ανακατεύετε με γαρίδες ή άλλα ψάρια ή τυλίγεται με φύκι (το σούσι ) . Η Ιαπωνική κουζίνα δεν περιλαμβάνει ψωμί.

Κ. Χαρίκλεια
Στ΄ Τάξη