Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Οι Καλικάντζαροι

image002(1874)[1]

Το βράδυ άρχισε να χιονίζει. Τα δύο αδέρφια ο Φώτης και η Αλεξάνδρα είχαν μόλις κλείσει τον φάκελο ο οποίος περιείχε το γράμμα τους προς τον Άγιο Βασίλη.Ο πατέρας είχε ήδη ετοιμαστεί για να παραδώσει το γράμμα ο ίδιος προς τον Άγιο.Μόλις ο πατέρας αποχώρισε τα παιδιά  βοήθησαν την μητέρα τους να κάνει τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων.
Οι κουραμπιέδες,τα μελομακάρονα, τα φοινίκια και οι δίπλες ήταν έτοιμα και το σπίτι μοσχομύρισε.
Αφού ο πατέρας άργησε η μητέρα αποφάσισε να διηγηθεί στα παιδιά της ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι.Sweet-Tooth-Elves-1[1]
Αφού τα σκέπασε άρχισε να τους το διηγείται.
´Ήταν μια φορά κι έναν καιρό,δύο καλικάντζαροι.Ζούσαν στην Ονειρούπολη.Οι μητέρα και ο πατέρας τους τους λάτρευαν.Ήταν και οι δύο τους πολύ καλοί μαθητές.
Κάθε χρόνο αυτοί οι καλικάντζαροι προσπαθούσαν να δουν από κοντά τον Άγιο Βασίλη και να μοιράσουν μαζί του τα δώρα στα παιδιά.
Φέτος ο Κλάους και η Ίλια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτόν που αγαπούσαν πιο πολύ από όλους.Αποφάσισαν να πάνε στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη να συσκευάσουν τα δώρα μαζί του και να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.Όταν έφτασε το βράδυ των Χριστουγέννων, ο Κλάους και η Ίλια μαζί και ο Άι Βασίλης μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά και πραγματοποίησαν το όνειρο τους.
ο Φώτης και η Αλεξάνδρα αποκοιμήθηκαν.Μετά από λίγη ώρα και η μητέρα τους.Όταν γύρισε στο σπίτι ο πατέρας είχε μια έκπληξη στα παιδιά του.
Σας αφήνουμε να φανταστείτε το τέλος της ιστορίας αυτής και να δώσετε ένα δικό σας χριστουγεννιάτικο τέλος…

Τ. Τόνια
Κ. Ειρήνη
Στ” τάξη