ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΆ
240γρ ελαιόλαδο
240γρ σπορελαιο
50γρ κονιάκ 160γρ χυμός πορτοκάλι 1 κγ σόδα 1κγ γαρύφαλλο 2κγ κανέλα 200γρ ζάχαρη 900γρ αλεύρι 2κσ μπέικιν
σιρόπι: 400γρ ζάχαρη 400μλ νερό 400γρ μελί 1/2 χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση: Δεν ζυμώνουμε πολύ Βράζουμε 3 λεπτά μετά χαμηλώνουμε στο 2.Ξαφρίζουμε βουτάμε τα μελομακάρονα μετράμε μέχρι το 20 τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τα βγάζουμε Τα μελομακάρονα να είναι κρύα. Σ.ΒΙΒΗ