Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

bullying5

Η εκφοβιστική συμπεριφορά είναι μια συνειδητή επιθετική πράξη, στάση ή χειρισμός εναντίον ενός ατόμου ή αριθμών ατόμων και επιχειρείται από ένα η περισσότερα άτομα.
Τύποι εκφοβισμού
Τον άμεσο ή σωματικό εκφοβισμό (physical bullying): Το παιδί – θύτης μεταχειρίζεται φυσική βία, καθώς επίσης άρπαγμα ή φθορά ατομικής ιδιοκτησίας.
β. Το λεκτικό εκφοβισμό (verbal bullying): Στο λεκτικό εκφοβισμό το παιδί – δράστης κοροϊδεύει, κολλάει παρατσούκλια, βρίζει, γενικότερα προσβάλλει.
Τον έμμεσο ή κοινωνικό εκφοβισμό (indirect/social/relational bullying):σε αυτήν τη μορφή σχολικού εκφοβισμού τα μέσα που μεταχειρίζεται το παιδί – δράστης, ή κατά κανόνα οι δράστες, είναι η κοινωνική απομόνωση του θύματος και ο αποκλεισμός από την παρέα.Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά – δράστες συσπειρώνονται σε μία κλίκα και πολύ συντονισμένα αγνοούν το συμμαθητή ή τη συμμαθήτριά τους.
Πρέπει λοιπόν να σεβόμαστε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας γιατί με το να τους ασκούμε βία για οποιονδήποτε λόγο δεν κερδίζουμε ΤΙΠΟΤΑ !

Ειρήνη Κ.

τάξη ΣΤ΄
πηγή. Paidiatros.com