Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

8 Μαρτίου Παγκόσμια μέρα της γυναίκας

isotita

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου .Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρώπη,που ζητούσαν ίσα δικαιώματα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου. Είναι μια ημέρα για την υποστήριξη της ισότητας και την θέση των γυναικών στην κοινωνία. Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας.Σήμερα ,σε πολλές περιοχές,η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα και έχει γίνει μια ευκαιρία για να εκφράσουν οι άνδρες την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με την γιορτή της μητέρας και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.Σε άλλες περιοχές,παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών. Ο εορτασμός,ύστερα απο πολύχρονη καθυστέρηση καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανιδας Clara Zetkin και για πρώτη φορά γιορτάστηκε το 1911. Πηγή=Βικιπαίδεια

Τόνια Τ. ΣΤ΄τάξη