Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Η έκλειψη της 20ης Μαρτίου στο σχολείο μας

DFBA645BB82D15EC2326C9D94F02E76D

Έκλειψη ηλίου ονομάζεται το φαινόμενο κατα το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και στην Γη,με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως απο οτι συνήθως.Μπορεί να είναι μερική ή ολική.Κάθε έτος πραγματοποιούνται τουλάχιστον 2 εκλείψεις Ηλίου,ενώ ο μέγιστος αριθμός εκλείψεων Ηλίου που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ενα έτος ειναι 5. Σήμερα στις 20/3/2015 είχαμε την τύχη να δούμε απο κοντά την έκλειψη Ηλίου στο σχολείο μας.Πρώτα απο όλα ομως αυτα,μας ενημέρωσαν για αυτο το φαινόμενο. Μας είπαν πως δεν πρέπει να κοιτάζουμε πολύ σε εκείνο το μέρος γιατι υπάρχει περίπτωση να καει ένα μέρος του ματίου μας.Για αυτό και εμείς πρωτού δούμε όλο αυτό το θέαμα φορέσαμε τα γυαλιά της ηλεκτροκόλισης.Ήταν φανταστικό!!! Όλοι είμασταν έκπληκτοι                                                                                                                                         Τόνια Τ.  Τάξη ΣΤ

 

΄Έκλειψη ηλίου ονομάζεται το φαινόμενο στο οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ό,τι συνήθως.
Κάθε περίπου 5-6 χρόνια πραγματοποιούνται εκλείψεις Ηλίου
Εμείς περιμέναμε πως και πως να δούμε αυτό το φανταστικό γεγονός αλλά αφού μάθαμε πως κοιτώντας τον ήλιο εκείνη τη στιγμή ρισκάραμε την υγεία μας, περιμέναμε υπομονετικά και είδαμε με μια ειδική μάσκα την έκλειψη του ήλιου. Ήταν καταπληκτικά, βλέπαμε το φεγγάρι με ήλιο όλα τα παιδιά ενθουσιαστήκαμε και την υπόλοιπη ώρα την περάσαμε βλέποντας από τον υπολογιστή την έκλειψη.

Ειρήνη Κ.    Τάξη ΣΤ                                                                      ek