Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

21 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

diversity

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται 21 Μαρτίου.Καθιερώθηκε το 1966 απο τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.Στις 21 Μαρτίου 1960 η αστυνομία ρατσιστικής Νότιας Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρό κατα μια διαδήλωση φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ,με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατα των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανησότιτας ανάμεσα στις φυλές. Ο Ο.Η.Ε. μας καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακυβερνήσεων,της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξία.
Πηγή :http://www.sansimera.gr

Συμέλα Τ.

Τάξη ΣΤ΄