Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

10

Στις 2 του Απρίλη γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία το 1966, προς τιμή των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Έκτοτε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό παράρτημα της οργάνωσης ετοιμάζει το μήνυμα και την αφίσα που διανέμεται σε όλο τον κόσμο.

χ.Στέλλα ΣΤ” τάξη

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

 

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/
Ειρήνη Κ. Στ” τάξη