ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟΤσιμπιβισι

Πασχαλινό φαΐ του Μεγάλου Σαββάτου στους Ντόπιους Μακροχωρίου
υλικά:1 κατσίκι,2κ.κρεμύδια,1 συκωταριά με αντεράκια,2κ.αλάτι,2κ.ρίγανη,1κ.μαύρο και 1κ.κόκκινο πιπέρι,δυόσμο και μαΐντανο.
εκτέλεση:βάζουμε σε ένα ταψί τα κρεμύδια βρασμένα έπειτα βάζουμε τον μαΐντανο το δυόσμο και τα μπαχαρικά.Βράζουμε τη συκωταριά και στο ταψί την ανακατεύουμε με τα προηγούμενα.Τοποθετούμε το κατσίκι πάνω από τα υλικά και πάνω στο κατσίκι βάζουμε κεραμύδες .Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος βάζουμε μέσα το ταψί τον κλείνουμε και από έξω τον σφραγίζουμε με λάσπη και άχυρο και το αφήνουμε όλο το βράδυ.Την επομένη βγάζουμε το φαγητό και ΚΑΛΟλι ΠΑΣΧΑ.
Χ.Νίκη ΣΤ΄τάξη