Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Παροιμίες και γλωσσοδέτες,για φρούτα και λαχανικά

4

Το σάπιο μήλο σαπίζει και το γερό. Όπου ακούς πολλά κεράσια , κράτα και μικρό καλάθι. Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Δυο καρπούζια δεν χωράν σε μια μασχάλη. Κάλλιο λάχανα με γέλια παρά ζάχαρη με γκρίνια. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Αμπέλι για την αφεντιά σου κι ελιά για τα παιδιά σου. Καλόμαθε η γριά στα σύκα, θα φάει και τα συκόφυλλα. γλωσσοδέτες 1)Ανεβαίνω, κατεβαίνω, μπαινοβγαίνω κι ανεβομπαινοβγαινοκατεβαίνω. 2)Φίλος φίλευε το φίλο , τριαντάφυλλο με φύλλο. 3)Έχω μια αμυγδαλιά , Που κάνει Μύγδαλα, τσίγδαλα, Μυγδαλοτσιγδαλότσιγδα. 4)Κούπα καπακωτή, κούπα καπακωμένη, κούπα ξεκαπάκωτη, κούπα ξεκαπακωμένη. 5)Ανεβαίνω στη μηλιά και πατώ στην καρυδιά πίνω το γλυκό κρασί με την κούπα τη χρυσή. X.Στέλλα ΣΤ΄τάξη