Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Ο ΑΝΙΘΟΣ

6

Ο  άνιθος είναι ένα μονοετές φυτό το οποίο μεγαλώνει περίπου στα 45-60 εκατοστά. το συναντάμε σε πολλές περιοχές της μεσογείου και της μέσης ανατολής. το μέρος του φυτού που χρησιμοποιούμε είναι οι σπόροι και τα νεαρά φύλλα. τα φύλλα του έχουν σχήμα φτερού ,είναι τριγωνικά ,λεπτά και μυτερά. Τα άνθη του ανοίγουν σαν ομπρέλα και οι σπόροι του έχουν οβάλ σχήμα. οι σπόροι του φτάνουν στα 2-4 χιλιοστά και έχουν γεύση γλυκόριζας και γλυκό άρωμα. είναι φυτό τονωτικό και ορεκτικό. ο άνιθος είναι διουρητικός και βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. βοηθά επίσης στην υδρωπικία, στην ανεμοβλογιά των παιδιών και κατά της ιλαράς. οι σπόροι του είναι κατά των αεριών της κοιλιάς και των κολικών μικρών παιδιών.

Χ.Στέλλα ΣΤ΄τάξη