Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

ΠασχαλΙνές παραδοσιακές συνταγές .Τυρόψωμα πασχαλινά με αυγά

6

Τυροψωμα πασχαλινα με αυγα

Υλικά-350γρ.αλεύρι,220γρ. τυριά ανάμεικτα κεφαλογραβιέρα,φέτα σκληρή,γραβιέρα,25γρ μαγιά,λίγο ξερό μαιντανό,2 αυγά,ελαιόλαδο2-3κουταλιές της σούπας, 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό,δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα,αλάτι ελάχιστο για τη ζύμη.
Εκτέλεση.1.Χτυπάτε τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτετε τα ανάμεικτα τυριά και το μαιντανό.Βάζετε το αλέυρι και το αλάτι πάνω σε επίπεδη επιφάνεια -εκτός απο 100γρ. περίπου ,που τα αναμειγνύετε με τη μαγιά και λίγο χλιαρό νερό.Αφήνετε αυτό το ζυμάρι να φουσκώσει ,σκεπασμένο με ένα πανί.2.Κανετε μια λακκούβα στο κέντρο του υπόλοιπου αλευριού και ρίχνετε 1 κουταλια λάδι και λίγο χλιαρό νερό.Ανακατεύτε ελαφρά το υγρό αυτό μείγμα με λίγο από το αλεύρι που υπάρχει γύρω γύρω και προσθεστε στο κεντρο το φουσκωμενο ζυμαρι και το μειγμα με τα τυρια και τα αυγα.3 ζυμωνετε καλα ,απορωφοντας σιγα σιγα το αλευρι .Δινετε στη ζυμη το σχημα μπαλας,τη βαζετε σε μια αλευρομενη λεκανη και την αφηνετε να φουσκωσει για 1/2ωρα.Aλειφετε με λιγο λαδι δυο στρογγυλα ταψακια.Μοιραζεται τη ζυμη στα ταψια,πασπαλιζεται με λιγο χοντρο αλατι και λιγο δεντρολιβανο και περιχυνετε με 1-2 κουταλιες της σουπας λαδι.Ψηνετε τα τυροψωμα για 35-40λ στους 200 βαθμους.
Κ.Μάριος Δ΄Τάξη