Το έθιμο της ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑΣ!!!
Μετά από 40 ημέρες αποχή απ’τα ζωικά τρόφιμα,είναι πολύ δύσκολο να πέσει κανείς με τα μόυτρα απευθείας στο μεγάλο τραπέζι του Πάσχα.Γι’αυτό απαιτείται μια μικρή προθέρμανση!Αυτή έρχεται το βράδυ του Μ.Σαββάτοτ,μετά την Ανασταση.Στο τραπέζι την πρωτοκαθεδρία έχει η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ,που φτιάχνεται με συκώτι,άνιθο και μπόλικο λεμόνι.Φτιαγμένη κυρίως με χορταρικά,η μαγειρίτσα είναι ότι πρέπει για το στομάχι,που απείχε τόσες μέρες από το κρέας.Το δείπνο,περιλαμβάνει ακόμα και ζεστό ψωμί αλλά και βαμμένα αυγά.Πολλοί,ψήνουν στο φούρνο ακόμα και γαρδούμπες και κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο! Πηγή=clickatlife.gr
Τ.Τόνια ΣΤ’τάξη