Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Η νυχτα των αερόστατων!

5

Στο Λεωνίδιο της Πελοποννήσου οι ναυτικοί κάνουν »το βράδυ τον αερόστατων». Όπως διάβασα στην ιστοσελίδα HotelsLine.gr  κάθε χρόνο καθιερώνεται μετά το »Χριστός Ανέστη» όλοι να μαζεύονται και ανάβουν τα κεράκια στα αερόστατα τους που πετούν ψηλά. Όπως λεν και οι κάτοικοι του είναι το ομορφότερο έθιμο του χρόνου, τα αερόστατα μοιάζουν με αστέρια και αυτό θυμίζει το φως της ανάστασης του Χριστού. Τα Αερόστατα, που είναι οι «πρωταγωνιστές» εκείνο το βράδυ, ετοιμάζονται εβδομάδες πριν από τη «μεγάλη» βραδιά. Σχεδόν κάθε σπίτι κατασκευάζει το δικό του και στην ετοιμασία του συμμετέχει όλη η οικογένεια, μικροί και μεγάλοι.Τα μεγαλύτερα χρειάζονται περίπου 30 με 36 κόλλες(χαρτιού)ενώ τα μικρότερα 20 με 26 κόλλες.

Είναι  ένα θέαμα  μαγευτικό!

Γ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤ’ΤΑΞΗ