Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Το Ελληνικό Πάσχα

cb946_320x184

Χριστός Ανέστη.

Νέοι γέροι και κόρες όλοι μικροί μεγάλοι,

ετοιμασθείτε μέσα στις εκκλησίες τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχθείτε

ανοίξτε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους Αγίους και φιληθείτε.

Φιληθείτε γλυκά χείλη με χείλη

πέστε Χριστός ανέστη εχθροί και φίλοι.
Για εμάς τους Έλληνες Πάσχα σημαίνει πατρικό σπίτι αρνί στη σούβλα, πλούσιο τραπέζι κόκκινα αυγά κανάτες γεμάτες με γλυκόπιοτο κρασί κλαρίνα και βιολιά τραγούδια και χορούς. Πάσχα δεν σημαίνει μόνο καλοφαγία, δεν σημαίνει μόνο διασκέδαση.Σημαίνει και αγάπη, σημαίνει συμφιλίωση. Όμως πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν γιορτάζουν το Πάσχα με καθαρές καρδιές. Το μίσος και η έχθρα για τον συνάνθρωπο τους φωλιάζει στις καρδιές τους. Πολεμικά νέφη σκιάζουν κάθε τόσο τον διεθνή ορίζοντα. Στην εποχή μας η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναταραχή, όλα αυτά όμως δηλητηριάζουν τη ζωή των ανθρώπων και την γεμίζουν με άγχος και αγωνία. Ας βοηθήσουμε όλοι να επικρατήσει η λογική και η αγάπη στον άνθρωπο και να έρθει στον κόσμο μια διαρκής ειρήνη. Τότε μόνο όλοι οι άνθρωποι θα δικαιούνται να γιορτάζουν όπως πρέπει το Πάσχα.

Τ.Γιώργος  Δ΄ Τάξη