Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Η κα Τάρη Ελισάβετ στο σχολείο μας.

8

Στις 2 Απριλίου που είναι και η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου το σχολείο μας επισκέφθηκε η κα Τάρη Ελισάβετ που είναι συγγραφέας.
Η κα Ελισάβετ Τάρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στη Βέροια. Είναι δασκάλα, εργάστηκε σε διάφορους τύπους σχολείων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια και υπηρέτησε ως διευθύντρια στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.
Είναι επίσης και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.
Εμείς την υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία.
Στην αρχή της κάναμε ερωτήσεις και γίναμε και εμείς μικροί δημοσιογράφοι.Αφού μας απάντησε στις ερωτήσεις μας μας μίλησε για τα βιβλίο της : Η μάγισσα Σουσουρέλα και η αλφαβήτα.Μετά τις κάναμε δώρο ένα γαρύφαλλο που κάναμε εμείς και ένα βιβλίο αναμνήσεων που έχει μέσα κάποιες ζωγραφιές και ποιήματα που φτιάξαμε ειδικά για αυτήν. Ένα από τα ποιήματα ήταν:
Γεια σας κυρία Τάρη
γλυκό μας μαργαριτάρι
Ήρθατε στο σχολείο
και μας πήγε η ζωή λαχείο
Γράφετε καλά βιβλία
να το ξέρετε αυτό κυρία
Σας αγαπάμε πάρα πολύ
με όλη μας την ψυχή.

 

Ειρήνη Κ.

Σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 η κυρία Ελισάβετ Τάρη ήρθε στο σχολειό μας και ήταν τιμή μας που άκουσε τις ερωτήσεις μας και απάντησε! Ευχαριστούμε την διευθύντρια που μας οργάνωσε την έκπληξη και την κ. Τάρη που μας δέχτηκε. Μια από όλες τις ερωτήσεις ήταν η εξής:
Θα μας παροτρύνατε να ασχοληθούμε κι εμείς αυτό το επάγγελμα?
κ. Ελισάβετ  Τάρη : Ανεπιφύλακτα! Φυσικά !

Γ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Σήμερα στο σχολείο μας ήρθε η συγγραφέα Ελένη Τάρη και την καλοσωρίσαμε με χαρά!Πρωτού μιλήσουμε μαζί της αποφασίσαμε να της φτιάξουμε ο καθένας από μια ζωγραφιά ή μια αφιέρωση προς αυτήν.Μετά μαζευτήκαμε όλοι μαζί και εμεις της κάναμε διάφορες ερωτήσεις και μας τις απαντούσε με πολύ χαρά.Η δική μου ερώτηση ήταν.Πόσα βιβλία έχετε γράψει; και μου απάντησε οτι έχει γράψει κάποια αλλά τα περισσότερα δεν έχουν εκδοθεί,αυτά που έχουν εκδοθεί είναι το «Η μάγισσα Σουσουρέλα και η αλφαβήτα».Μόλις όλοι απαντήσαμε τις δείξαμε αυτά που τις φτιάξαμε.Εγώ της έγραψα ένα ποίημα το οποίο είναι. Γειά σας κυρία Τάρη για ακόμη μία φορά εσείς η κοκκινομάλά με τα σγουρά μαλλιά τα βιβλία σας ξεχωρίζουν μέχρι και στο Κίεβο να ξέρετε σας αγαπώ τι να πω και τι να πω!
T.Τόνια

Τη παγκόσμια μέρα του βιβλίου, στο σχολείο μας,μας επισκέφθηκε η κ. Τάρη.Η οποία είναι σχολική σύμβουλος δασκάλα και έχει γράψει και βιβλία. Της κάναμε κάποιες ερωτήσεις, εγώ την ρώτησα αν θα έγραφε ποτέ την ιστορία των παππούδων της και μου απάντησε με ναί, είναι πολύ καλή ιδέα. Καθώς διαβάζαμε την βιογραφία της και άκουσα πόσα έχει σπουδάσει κατάλαβα πως αν θες να πετύχεις κάτι πάντα βρίσκεις χρόνο!
Συμελά Τ.  ΣΤ”

Σήμερα ήρθε στο σχολείο μας η κυρία Τάρη Ελισάβετ μία δασκάλα αλλά και συγγραφέας.Της κάναμε και πολλές ερωτήσεις μια από αυτές που έκανα ήταν
-Έχετε συγκεκριμένο χώρο που εμπνέεστε και μου απάντησε
-Εκτός από το σχολείο της αρέσει να κάθεται στο γραφείο της το βράδυ και να γράφει,επειδή έχει ησυχία

Ένα ποίημα για την Τάρη Ελισάβετ

τα βιβλία σας είναι ωραία
το ίδιο και εσείς
είστε μια κούκλα κοκκινομάλλα με
σγουρό μαλλί!
σας εκτιμώ πολύ
και είστε πολύ
αστραφτερή

Χ.ΣΤΕΛΛΑ

Σήμερα 2 Απριλίου 2015 ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα για όλους μας. Πρώτα απ” όλα δεν κάναμε μάθημα λόγω της επίσκεψης μιας πολύς σπουδαίας συγγραφέας ,της κ. Τάρη Ελισάβετ. Στην Αρχή όλα τα παιδιά ρωτήσαμε την κ. Τάρη διάφορες ερωτήσεις για την ζωή της. Εγώ την ρώτησα: Εάν δεν ήσασταν συγγραφέας, με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε; Η απάντηση που πήρα ήταν ότι της αρέσει να ζωγραφίζει και θα μπορούσε να ασχοληθεί με την ζωγραφική όπως και ο υιός της. Αυτή η μέρα ήταν πολύ όμορφη και δεν θα την ξεχάσω ποτέ!

Β.Γιώργος

Ερώτηση:Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;

Απάντηση:Η μάγισσα Σουσουρέλα και η άλφαβητα.

Σχόλιο:Πιστεύω πως αυτή η εμπειρία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αξίζει ακόμα και πολύτιμο χρόνο μάθησης να χάσουμε γι αυτή την εμπειρία.

Γεια σας κυρία Τάρη
Σας έχουμε για καμάρι

Τα παραμύθια σας μαγεύουν
Σε άλλο κόσμο σε ταξιδεύουν

Γράψτε κι άλλα να χαρούμε
Με παραμύθια να μορφωθούμε

Γι αυτό να είστε ξακουστή
Μην ξεχαστείτε ούτε στιγμή

Να ξέρετε είμαστε θαυμαστές
Με τις ιστορίες σας τις ξακουστές

Τ. Χαράλαμπος

ΣΤ’ΤΑΞΗ