Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Το παγώνι

pagoni[1]

 

Το παγώνι είναι ένα από τα ομορφότερα ζώα στον κόσμο. Είναι ένα πουλί που μας έχει έρθει από την Ινδία από τους αρχαίους χρόνους. Είναι ένα πουλί, σχετικά μεγάλο
και βαρύ. Το θηλυκό έχει χρώμα καφέ και γενικά ουδέτερη εμφάνιση. Το αρσενικό όμως είναι πολύ εντυπωσιακό . Το φτέρωμά του έχει μπλε και πράσινα χρώματα που ιριδίζουν. Στο κεφάλι έχει λοφίο και πίσω του σέρνει μια μακριά σαν κάπα ουρά. Όταν σηκώνει την ουρά του, αυτή ανοίγει σαν βεντάλια. Εκεί πάνω έχει σαν ζωγραφισμένα θαρρείς δεκάδες που σε κοιτάνε. Είναι πολύ περήφανο για την ουρά του και γι” αυτό περπατά καμαρωτά.

Πολλοί συνδέουν το παγώνι με τη ματαιοδοξία και λένε μάλιστα πολλές ιστορίες και παροιμίες γι” αυτό . Δεν φταίει όμως το παγώνι που το έκανε η φύση τόσο ωραίο!

Κ. Άγγελος, Δ” Τάξη