Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Πασχαλιά το λουλούδι του Πάσχα

12

Πασχαλιά το λουλούδι του Πάσχα

Είναι φυλλοβόλος θάμνος με μεγάλα,βαθυπράσινα και σε σχήμα καρδιάς φύλλα. Η πασχαλιά οφείλει το όνομα της στο γεγονός ότι ανθίζει για 20-30 μέρες κοντά στο Πάσχα.

Ανάλογα με το είδος και την ποικιλία,τα αρωματικά της λουλούδια βγαίνουν σε μεγάλες και εντυπωσιακές,κωνικές ταξιανθίες.Οι πιο πολλοί την έχουμε θαυμάσει με το μωβ χαρακτηριστικό της χρώμα.Το πιο συνήθες είδος στην Ελλάδα είναι η κοινή πασχαλιά.Είναι μέτριου μεγέθους και δεν ξεπερνά τα 4-5μ. και τα 2-3μ. σε διάμετρο.Φυτεύεται ως θάμνος καθώς και σε φράχτες.Με το ανάλογο κλάδεμα μπορεί να μετατραπεί σε δενδρύλλιο,ενώ τα κομμένα άνθη της διακοσμούν τα βάζα μας.Πρόκειται για ένα ανθεκτικό και σκληροτράχηλο φυτό που μεταφυτεύεται εύκολα και δεν έχει πολλές απαιτήσεις σε φροντίδα,νερό και λιπάσματα.Το μόνο του ελλάτωμα είναι το πως πετάει παραφυάδες.

Πηγή=εκδόσεις Αθ.Σταμούλης

Τ.Τόνια ΣΤ’τάξη