Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Το σπήλαιο των Πετραλώνων

13

Το σπήλαιο των Πετραλώνων,βρίσκαται περίπου ένα χιλιόμετρο απ’το χωριό Πετράλωνα του νομού Χαλκιδικής.Είναι ανοιχτό από το 1979.Στο σπήλαιο ανακαλύφθηκαν από τον Άρη Πουλιανό,τα ίχνη κατοίκησης Αρχανθρώπων 700.000 περίπου ετών.Κατ’εκτίμηση του ίδιου των αρχαιότερων Ευρωπαίων προγόνων που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Το σπήλαιο ανακάλυψε Φίλιππος Χαντζαρίδης στις 10 Μαίου το 1959 και έγινε γνωστό για παλαιοντολογικά και παλαιοανθρωπολογικά του ευρήματα ήδη από το 1960.Το 1968 και την περίοδο 1974-1988 διενεργήθηκαν ανασκαφές στο σπήλαιο.Στις δημοσιευσεις του Πουλιανού για το σπήλαιο γίνεται λόγος για λίθινα και οστέινα εργαλεία,ο προσωρινός όμως χαρακτήρας των δημοσιευμάτων δεν μας δίνει μια σαφή εικόνα τους.Πραγματικά πιστεύω πως είναι πολύ ωραία εκει και θα ήθελα να επισκεφτώ το μέρος αυτό! Πηγή=Βικιπαίδεια Τσ.Τόνια Τάξη ΣΤ’