Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Διεθνής ημέρα κατά των ναρκών

3

Η διεθνής ημέρα κατά των ναρκών εορτάζεται στις 4 Απριλίου .Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου σχετικά με τα ναρκοπέδια και την ανάγκη εξάλειψής τους. Κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους 15-20.000 άνθρωποι, τα ο 20 της εκατό των οποίων είναι παιδιά. Ο αριθμός τους βαίνει συνεχώς μειούμενος τα τελευταία χρόνια, χάρη στις συντονισμένες παρεμβάσεις των  Μ.Κ.Ο.  και των διεθνών οργανισμών, στις κυβερνήσεις των χωρών που διαθέτουν ναρκοπέδια. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του 2005,τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν την ζωή τους. Πάντως μέχρι τις 10 Απριλίου 2006 η αρμόδια υπηρεσία του στρατού είχε αφαιρέσει 10.002από τις 24.751 νάρκες.

Πηγή=σαν σήμερα

Τσ.Τόνια ΣΤ’τάξη