Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Επίσκεψη σε χώρο αρχαιολογικών ευρημάτων στο Μακροχώρι

ancient

Kατά τη διάρκεια εργασιών του αποχετευτικού δικτύου στο Μακροχωρι ανακαλύφτηκαν αρχαία εancientυρήματα. Στις 16 Οκτωβρίου 2014 αποφασίστηκε από τις δασκάλες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης να επισκεφτούν αυτόν τον χώρο. Εκεί οι αρχαιολόγοι μας μίλησαν για  τα ευρήματα αυτά Ήταν από μάρμαρο, ασβεστοκονίαμα και πέτρα και ανηκαν σε κάποιο εξοχικό σπίτι του 3ου  μ.Χ. αιώνα. Υπήρχαν 3 λουτρά το καθένα διαφορετικής θερμοκρασίας, ζεστό, χλιαρό και κρύο και πίστευαν ότι όποιος άντεχε από το καυτό νερό κατευθείαν στο κρύο ήταν υγιής. Κάτω από το λουτρό υπήρχε ζεστός αέρας όπου ζέσταινε το χώρο. Επίσης βρέθηκαν χάλκινα νομίσματα, πολλά κεραμίδια, ένα λυχνάρι, σιδερένια καρφιά  και ένα καλοσκαλισμένο μαρμάρινο πόδι λιονταριού πού βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο για συντήρηση . Οι εντυπώσεις μας ήταν απερίγραπτες.

Οι μαθητές της Στ” Τάξης