Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Πασχαλινά κοκοράκια

IMG_4356_640x480

Υλικά

Χαρτί  υγείας

Γλασέ χαρτί (οποιαδήποτε χρώματα)

Ένα αυγό καλά βρασμένο

Χαρτόνι μαύρο , πορτοκαλί  και κόκκινο

 

Πρώτα παίρνουμε το χαρτί υγείας και το κόβουμε στη μέση γύρω από το χαρτί υγείας τυλίγουμε ένα χρωματιστό κομμάτι γλασέ  χαρτί , το οποίο χρησιμοποιείται για βάση του αυγού. Μετά βάζουμε το αυγό μέσα στη βάση. Πάνω στο αυγό κολλάμε δύο μικρά στρόγγυλα μαύρα για μάτια(τα έχουμε κάνει από μαύρο κάνσον με τον διακορευτή ), κόβουμε ένα πολύ μικρό ρόμβο, τον τσακίζουμε στην μέση και το κολλάμε για μύτη και δύο κόκκινα χαρτάκια για το λυρή. Τέλος κολλάμε την ουρά .Κόβουμε πολύ στενές λουρίδες χρωματιστά γλασέ και τα ενώνουμε στην άκρη με συρραπτικό, στην συνέχεια τυλίγουμε κάθε κομμάτι στο μολύβι μας και γίνεται λίγο σγουρό. Αυτή είναι η φουντωτή ουρά του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

 

Χ.ΣΤΕΛΛΑ. ΣΤ” ταξη