Καλώς ήρθατε στην εφημερίδα μας..

Πρόκειται για την εφημερίδα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Είναι η πρώτη μας διαδικτυακή σχολική εφημερίδα και ελπίζουμε να σας αρέσει. Περισσότερα »

Πως δημιουργήθηκε το Μαθητικό στέκι;

Το Μαθητικό Στέκι είναι ένας τόπος χαράς και δημιουργίας για μας. Τη δημιουργούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε.. Περισσότερα »

 

Το τσάι

3

Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο μετά το νερό. Είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Η ονομασία και η προέλευση του τσαγιού είναι κινέζικη. Το ανακάλυψε ο αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ το 2737 π.Χ. κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην αυτοκρατορία του.

Οι λάτρεις της κατανάλωσης του αυξάνονται συνεχώς λόγω όχι μόνο της ευχάριστης γεύσης του αλλά και γιατί πολυάριθμες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν συνεχώς ότι πρόκειται για ένα ελιξίριο ζωής, αφού κάνει καλό στην καρδιά, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, προλαβαίνει το διαβήτη, επιδρά ευεργετικά στην οστική πυκνότητα, την νοητική λειτουργία, την στοματική υγεία, τον έλεγχο βάρους και τις πέτρες στα νεφρά. Βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου και χαρίζει διαύγεια. Είναι ένας θησαυρός πολύτιμων συστατικών , με φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες.

Στην Ελλάδα είναι ενδημικό το τσάι του βουνού. Όλα τα τσάγια του βουνού κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της υπερκατανάλωσης.

Αυτοφύονται περίπου 17 είδη, τα γνωστότερα είναι:

 

1)τσάι βλάχικο

2)τσάι του Μαλεβού ή τσάι του Ταϋγέτου

3)μαλοτήρας ή καλοκοιμηθιά

4)τσάι της Εύβοιας ή τσάι απ? το Δέλφι

5)τσάι του Ολύμπου

6)τσάι του Παρνασσού ή τσάι του Βελουχιού

 

Χ.ΣΤΕΛΛΑ ΣΤ’ΤΑΞΗ