Στατιστικά

 • User Online: 1
 • Today Visit: 1
 • Today Visitor: 1
 • Yesterday Visit: 33
 • Yesterday Visitor: 7
 • Week Visit: 240
 • Month Visit: 2667
 • Years Visit: 18979
 • Total Visit: 79452
 • Total Visitor: 24151
 • Total Users: 13

Οι μαθητές της Γ΄τάξης ολοκληρώνουν το πρόγραμμα κολύμβησης για το σχολικό έτος 2017-18

Το τελευταίο μάθημα και …οι τελευταίες βουτιές στην πισίνα του κολυμβητηρίου ΝΑΥΤΙΛΟΣ  έγιναν  σε γιορταστική ατμόσφαιρα παρουσία πολλών γονέων των μαθητών της Γ΄τάξης του Σχολείου μας και με απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων. Όλοι ευχήθηκαν τη συνέχιση της διδασκαλίας της κολύμβησης και για την επόμενη σχολική χρονιά,  για να συνεχιστεί η εξοικείωση που απέκτησαν οι μαθητές με το νερό μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία και για να κατακτήσουν σταδιακά  την εξαιρετικά χρήσιμη δεξιότητα της κολύμβησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την τριήμερη εκδρομή της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου στην Αθήνα και στη Βουλή των Ελλήνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (για-ανάρτηση-στην-ιστοσελίδα_2018)(1)

Τυχεροί λαχνοί στον αποκριάτικο χορό του Συλλόγου

Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε και φέτος οκαθιερωμένος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου μας στο κέντρο διασκέδασης ΣΕΙΡΙΟΣ. Οι τυχεροί λαχνοί και η λίστα με τα δώρα παρακάτω:

ΛΙΣΤΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΛΗΡΩΣΗΣ (10.02.18)

Αποκριάτικος χορός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τον ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ του Συλλόγου την Παρασκευή 09.02.2018 στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΣΕΙΡΙΟΣ”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ _25.01.18_-1

Κοπή βασιλόπιτας στο 1ο Δημοτικό Μακροχωρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας διένειμε  την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου τα … παραδοσιακά πια βασιλοπιτάκια σε όλους τους μαθητές του σχολείου .Το δώρο στον τυχερό ή την τυχερή της κάθε τάξης ήταν ένα ωραίο βιβλίο .

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ & ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

”Των φρονίμων …τα παιδιά”και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Συνάντηση του Δ Σ του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων με τα εκλεγμένα προεδρεία των τάξεων

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε τον γονέα μαθητών της ΣΤ΄τάξης κ. Βασίλη Τασούλη  για την ευγενική του χειρονομία να κατασκευάσει κρεμάστρα προσβάσιμη για τους μικρούς μαθητές της Α΄τάξης

Στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας:”Ο αέρας στο πλευρό του βυζαντινού κεραμέα”

Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας και είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα στάδια παραγωγής εφυαλωμένων αγγείων (π.χ. εξόρυξη και επεξεργασία πηλού, διαμόρφωση σχήματος στον τροχό, διακόσμηση και όπτηση), τη συμβολή του αέρα στα  στάδια  παραγωγικής διαδικασίας,  τον κεραμεικό φούρνο του εργαστηρίου της πόλης και τον εξοπλισμό του (χωνιά, τριποδίσκους) .Κεντρικό έκθεμα της δράσης τα απορρίμματα κεραμικού εργαστηρίου από τη Βέροια (15ος-16ος αι.) Ευχαριστούμε την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Μ. Πολατίδου.

Μια μουσική βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης του σχολείου μας υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της  ΕΦΑ Ημαθίαςμε τίτλο: “Φύσα και άκου!¨

Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και αναζήτησαν πνευστά μουσικά όργανα σε ειδώλια και αγγειογραφίες.

Έμαθαν για τα αρχαία πνευστά μουσικά όργανα και τα σύγκριναν με τα σύγχρονα.

‘Εφτιαξαν τα δικά τους χειροποίητα πνευστά μουσικά όργανα σε δημιουργικό εργαστήρι!

Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι μαθητές μας, εκτός από την ευχάριστη εμπειρία της περιήγησής τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας και την γνωριμία με τα εκθέματά του, ανέπτυξαν την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, την κριτική τους σκέψη και πέρασαν ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό σε ένα διαφορετικό περιβάλλον μάθησης.

Ευχαριστούμε για όλα την υπεύθυνη του προγράμματος, μουσειοπαιδαγωγό κα  Φώτω Παπαργυρούδη.

17 10 2017 Μακροχώρι