Το σχολείο μας σήμερα

Το  πρώτο 6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου βρίσκεται  

 
στην τοποθεσία του κάτω Μακροχωρίου ακριβώς δίπλα στην  Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου.  Στεγάζεται σε  διδακτήριο που χτίστηκε το 1936 και αποτελεί το παλαιότερο σχολείο της περιοχής μας.  Το Σχολείο μαζί με τον αύλειο χώρο καταλαμβάνει έκταση 4.899 τ. μ. και διαθέτει συνολικά 6 αίθουσες διδασκαλίας εκ των οποίων η μία αποτελεί ταυτόχρονα και εργαστήρι πληροφορικής και  δύο γραφεία δασκάλων.   Στον προαύλιο χώρο υπάρχουν γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης με διαμορφωμένες κερκίδες παρακολούθησης αγώνων και σχολικός κήπος. Σκοπός μας είναι την φετινή σχολική χρονιά να εμπλουτίσουμε την αυλή μας με πολλά δέντρα, θάμνους και αρωματικά φυτά.

crystal-eyes

Το σχολείο μας μέσα από τα μάτια των μαθητών του

Το σχολείο μου είναι το 1ο Δημοτικό Μακροχωρίου. Είναι χτισμένο στην άκρη του χωριού, δίπλα στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου. Είναι το πιο παλιό σχολείο του χωριού γιατί έχει χτιστεί το 1930. Στο ίδιο κτήριο πήγε ο μπαμπάς μου και ο παππούς μου!

Η αυλή του σχολείου μου είναι πολλή μεγάλη σε σύγκριση με αυλές άλλων σχολείων και με τα παιδιά που φοιτούμε σε αυτό. Είναι στρωμένη με κυβόλιθους η μισή και η υπόλοιπη έχει χόρτο. Έχουμε φυτέψει διάφορα φυτά και δέντρα που ομορφαίνουν περισσότερο το χώρο αυτό. Στην άκρη της αυλής βρίσκονται οι τουαλέτες των μαθητών.

Το σχήμα του σχολείου  μου είναι μακρόστενο , με την κεντρική είσοδο να βρίσκεται στο κέντρο του κτηρίου. Μέσα έχει έξι αίθουσες διδασκαλίας. Δίπλα στην τελευταία τάξη βρίσκονται τα γραφεία των δασκάλων. Οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι με ήρωες παιδικών παραμυθιών και σχολικά αντικείμενα. Οι αίθουσες είναι ευρύχωρες , με μεγάλα παράθυρα και είναι πολύ φωτεινές.

Τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το σχολείο, είναι μπετό, τούβλα, ξύλα και κεραμίδια. Παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια, οι φθορές του είναι λίγες.

Είμαι περήφανη που φοιτώ σ? αυτό το σχολείο. Έχουν περάσει τόσοι πολλοί μαθητές όλα αυτά τα χρόνια και σκέφτομαι πολλές φορές, πόσες χαρές, λύπες και αγωνίες έχουν περάσει όλοι αυτοί. Επίσης σκέφτομαι πόσους επιστήμονες έχει βγάλει αυτό το σχολείο και ελπίζω και εγώ να είμαι μία από αυτές.

 

                                                                                                            Τόνια Τ. ΣΤ΄ τάξη

        Το σχολείο μου δημιουργήθηκε το 1930.

Έχει έξι αίθουσες , δυο γραφεία και ένα κουζινάκι.

Όταν μπαίνεις μέσα έχει δύο διαδρόμους αριστερά και δεξιά. Αριστερά είναι η Δ΄και Β΄ τάξεις και επίσης το γραφείο των δασκάλων. Ενώ δεξιά είναι η Α΄, Γ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεις και το γραφείο της διευθύντριας.

Σε κάθε τάξη υπάρχει μια έδρα , επτά οκτώ ξύλινα θρανία, καρέκλες , βιβλιοθήκες που μπαίνουν τα απαραίτητα πράγματα και ένας λευκός πελώριος πίνακας που η δασκάλα κάνει άνετα το μάθημά της.

Η αυλή του σχολείου μας είναι ονειρεμένη για κάθε παιδί. Η αυλή μας έχει τσιμεντένια πλακάκια , ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα βόλεϊ και δύο μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου. Επίσης στην αυλή υπάρχει ένα μικρό κτήριο που είναι οι τουαλέτες των μαθητών. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ,ότι υπάρχει  η πίσω αυλή του σχολείου μας με πολλά δέντρα, που είναι εξαιρετική, αλλά δεν μας αφήνουν να πηγαίνουμε εκεί πίσω, γιατί δεν μας ελέγχουν όταν παίζουμε παιχνίδια.

Έχουμε ένα μεγάλο μπαλκόνι με πράσινα κάγκελα που έχει και σκαλοπάτια και ράμπα η οποία μας βοηθάει να ανεβαίνουμε καλύτερα όσοι έχουμε τσάντα τρόλεϊ.

Σε αυτό το σχολείο μεγάλωσα γνώρισα απίστευτους φίλους που ποτέ δεν θα ξεχάσω .Όσο και αν περάσουν τα χρόνια ,αυτό το φανταστικό σχολείο, θα το έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου και θα είναι πάντα αξέχαστο!

 

                                                                                                             Νίκη Χ. ΣΤ΄ τάξη