Συμμετοχή του σχολείου μας και βράβευση στον 2ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής ΨΗΦΙΔΩΤΟ

Την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου “Ψηφιδωτό” βράβευσε τους μαθητές δημοτικών σχολείων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής τον οποίο οργάνωσε φέτος για δεύτερη φορά.
Ως γενικότερο θέμα των εικαστικών δημιουργιών των μαθητών επιλέχθηκε η Κυκλοφοριακή Αγωγή και συγκεκριμένα η οδική ασφάλεια. Μέσα από την εικαστική έκφραση, οι μαθητές επιδιώχθηκε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα συμπεριφοράς στον δρόμο, καθημερινών μετακινήσεων και προετοιμασίας ως υπευθύνων αυριανών οδηγών.
Ο Δήμαρχος Βέροιας, κος Κων/νος Βοργιαζίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Συρμούλα Τζήμα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου “Ψηφιδωτό”, κος Βασίλειος Ελευθεριάδης, εκπρόσωποι του Συλλόγου “Ψηφιωτό” και Εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ο κος Ηρακλής Αγαθαγγελίδης τίμησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Βέροιας τα έργα που ξεχώρισαν, ενώ απονεμήθηκαν βραβεία στους μικρούς δημιουργούς και δώρα στα σχολεία τους.
Ανάμεσα στα έργα που βραβεύτηκαν ήταν και η εικαστική δημιουργία μαθήτριας της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό με το σύνολο των μαθητών της τάξης.
Η συμμετοχή των μαθητών της Δ’ τάξης στον εν λόγω διαγωνισμό εξασφαλίστηκε με την υποστήριξη της δασκάλας της τάξης, κα Βασιλικής Φιλιππίδου, και υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού εικαστικών του σχολείου, κα. Τριανταφυλλιάς Καραμούτη.
Από τα πέντε συνολικά βραβεία που απονεμήθηκαν, η μαθήτρια του σχολείου μας απέσπασε το 3ο βραβείο, κερδίζοντας ως έπαθλο μια ετήσια υποτροφία παρακολούθησης και εκμάθησης προγραμμάτων υπολογιστών από το κέντρο δια βίου μάθησης Ε.Σ.Ο.Ε. ΖΑΦΕΙΡΗ και έναν πλαστικοποιητή από την Α/θμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας για το σχολείο της.
Τα έργα θα εκτίθενται στο ισόγειο του Δημαρχείου, μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου συγχαίρει όλους τους μαθητές της Δ’ τάξης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και την βραβευθείσα μαθήτρια και ευχαριστεί θερμά τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, κα Βασιλική Φιλιππίδου και κα Τριανταφυλλιά Καραμούτη, που στήριξαν την προσπάθεια των μαθητών, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακροχωρίου “Ψηφιδωτό” και την Δημαρχεία Βέροιας για την παροχή ευκαιριών σε μαθητές να εμπλακούν σε δραστηριότητες που προάγουν τη βιωματική μάθηση και την επικοινωνία σημαντικών κοινωνικών μηνυμάτων.
Φωτογραφίες: Πληροφοριοδότης

52853182499_8a526fa77e_b 52853183984_ec41387b0b_b psifidoto_vrav_2o_diag_zogr