“Το Σχολείο μας” – Ένα βίντεο της ΣΤ’ τάξης στα Γερμανικά

IMG_20230407_121346_1
Ένα μίνι project υλοποιήθηκε με μαθητές της ΣΤ’ τάξης στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας. Το θέμα της δημιουργικής εργασίας ήταν μια σύντομη “περιγραφή του σχολείου” στα γερμανικά.
Οι μαθητές εργάστηκαν ως εξής:
Στο πρώτο στάδιο έγραψαν με τη βοήθεια κατάλληλου λεξιλογίου ένα σύντομο γερμανικό κείμενο στο οποίο περιγράφουν το σχολείο τους εξωτερικά και εσωτερικά.
Στο δεύτερο στάδιο ηχογράφησαν τα γερμανικά κείμενα με σκοπό να χρησιμοποιηθούν τα ηχητικά αρχεία για τη δημιουργία ενός μικρού βίντεο με την περιγραφή του σχολείου.
Στο τρίτο στάδιο, αξιοποιώντας τα κείμενα ως πιλότο, οι μαθητές φωτογράφισαν όλους τους χώρους του σχολείου εξωτερικά και εσωτερικά.
Τέλος, οι φωτογραφίες και τα ηχητικά αρχεία της προφορικής περιγραφής ενώθηκαν σε ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, δημιουργώντας ένα πολυμεσικό αρχείο με την ολοκληρωμένη περιγραφή του σχολείου.
Απώτερος σκοπός της εργασίας ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών στο μάθημα των γερμανικών, ενώ ειδικότεροι στόχοι ήταν ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου τους, η βελτίωση της δεξιότητας παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου, η βελτίωση της δεξιότητας κατανόησης γραπτού και προφορικού λόγου και η ανάπτυξη της επικοινωνιακής ικανότητας εντός ενός συγκεκριμένου θεματικού πλαισίου (περιγραφή σχολείου).
Το τμήμα της ΣΤ’ τάξης και η εκπαιδευτικός των γερμανικών, κα Χριστίνα Δημητριάδου, ευχαριστούν θερμά τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την συνεργασία τους και ιδιαίτερα την κα Χρυσή Κούρτα για την πολύτιμη συμβολή της στην ολοκλήρωση του project.
Δείτε το βίντεο: